Hayvan Yavrularının Anne Karnındaki Hayat Döngüleri 90 dk

Filin rahim duvarında spermi yumurtaya yönlendiren tüyler vardır. Yol o kadar uzundur ki sperme yardımcı oluyor dayanıklı sperm yola giriyor.5 milyon spermden sadece 10 bini ulaşıyor.Dayanabilen spermler yumurtayı bulabiliyor temel proteinleri içeren yumurtayı saran katmanı 1 sperm geçse yeterli sperm iç duvara ulaşırken yumurta onu içe çekiyor.ikisi bir araya geliyor ve yumurtadan gelen 28 kromozom ile spermden gelen 28 kromozom birleşiyor.yumurtanın ağırlığı bin gramın binde biri ama yeni 5 ton ağırlığında 6.günde yumurta anneyi daha çok progesteron salgılıyor.7  gün sonra blastosite dönüşüyor.yavru şimdi annenin kanı ile besleniyor.ve plasentanın başlangıcı insanlarda olduğu gibi anne ve bebek arasındaki tek bağdır.kan damarlarını bağlar ve jenin gerekli beslenmelerini sağlamada hayati rol oynar ayrıca jenin kanındaki atık maddeleri süzer akyuvarlar bağışıklık sisteminde bebeğe zarar vermesini engeller yavrunun 22 aylık evi burasıdır.köpek en az 3 kez hamile kalabilir.her defasında 10 yavru yeni ortamda ve 30 bebek aynı rahimde gelişir ve hepsi iyi koku alır.evcil köpeklerde sperm döl yatağına ulaştığında duvara yapışır ve bekler sperm burada 7 ile 12 yaşayabilir.yumurta döllenmeye hazır olunca sperm duvardan ayrılır ve yumurtaya doğru ilerlemeye başlar.bu uzun süre döllenme de farklı bakım olabilmesidir.

Köpekler renk körüdür. İnsanlarda 3 tür olan renk reseptörlerinden köpeklerde 1 tane vardır.kırmızı sarı ve yeşili ayırt edebilirler.

39. günün ardında 1 jenin oluşur.bunlar 4 boyuta ultrasonla gözlenebiliyor bacak kasları daha önce gelişiyor.Jenin hareket etmese hareket zorlaşır.Jenin böbrekleri çalışmaya başladı gözü korumak için göz kapakları kapalı 40. Günde yavru ağzını açar dilini gösterir.çok az ter bezi vardır ve solunum çeşidi vücut ısısını korumaya yararlı vücut ısısı yüksek köpek ağzını açarak dilini dışarı çıkarır serinlemek için 45. Gün burunları görünüyor.en çok işe yarayan organı iki yüz milyon koku reseptörleri var insan burnunda ise 5 milyon var hayata geldiğinde gözleri kapalıdır. Burnuyla annesinin kokusunu ve annesini buluyor.53. gün en ufak kımıldanışı bile yavrunun dışarıdan anlaşılıyor.içerde bitişik duran yavrular artık temas ediyor tüyleri de çıktı parmakları da oluşuyor.ayak tabanları sıcak ve soğuğa daha hassas 55.gün kıları iyice belirginleşiyor ufacık temasta göz kapaklarını oynatıyor.2 kat daha kalın köklü ve 3 kat daha derinde tüyler oluşuyor.köpeğin vücut ısısı 38 dereceden 37 dereceye düşüyor rahim kasları genişliyor bu rahatlama doğum kanalını hazırlıyor.anne rahim yatağını parçalamaya başlıyor köpek solumaya başladı ve itmeyi kolaylaştırmak için yatı.köpek önce kafa çıkacak şekilde döndü devem eden kasılmalar yavruyu plasenta duvarından atıyor.annelik iç güdüsüyle keseleri yırtıyor ve yavruların hepsi kör olup yürümekten acizler .yavrunun nefes almasını sağlıyor doğumdan 7 gün sonra yavru ilk kez gözünü açıyor 20 işitmeye başlayıp 16 gün sonrada havlamaya başlıyor.yavru tavşan ise 30 gün anne karnında kaldıktan sonra kör tüysüz ve savunmasız olarak yırtıcıların hakim olduğu bir dünyaya doğuyor.tavşan yavrusunu korumak için toprağın altındaki oyuklarda doğum yapıyor.yabani tavşan ise açık arazide doğuruyor anne karnında 41 gün kalıp gözü doğum esnasında

açılıyor.tüylü doğar ve hemen yürür.buna rağmen yüzde sekseni doğduktan sonra 10 gün içinde ölür.bunu çok doğurganlık telefi eder gebeliğin 36.gününden sonra tekrar çiftleşerek yeni yumurtanın döllenmesini sağlar çok az memelide olan bir özeliktir.Asya fili ise 22 ay gebe kalır.14. haftada yavru filin kalbi atar.uzunluğu 18 mm ağırlığı 1.5 gram ama bu minik yavru yetişkin olduğunda kalbi 20 kg olacak filler hiç durmadan 25 km yüzebilir filler sucul soydandırlar.yunus embriyoları sudaki yaşama uyum sağlamış gibi görünüyor.ama ataları karada yaşamış olabilir.sosyal gurupları için ürerler dişiler iki ve yedi arasında yumurta üretirler.deniz suyu spermleri öldürür dişi bunu engellemek için erkeğe yapışır.

Aşağıdaki soruların cevapları filmin ayrıntılarında vardır.

1.Fillerde sperm rahim duvarına nasıl yapışır?

2.köpekler en az kaç kez hamile kalabilir?

3. köpekte hamilelik kaç gün sürer?

4.köpekler neden siyah beyaz görürler?

5.köpeklerde ne kadar koku reseptörü bulunur?

6.dişi balina neden erkek balinaya yapışır?

7.Asya fillinin hamilelik süresi kaç aydır?

8.yabani tavşan nerde doğum yapar?

9.tavşan neden toprak altındaki oyuklarda doğum yaparlar?

10.yabani tavşanın gebelik süresi kaç gündür?

11.yabani tavşanın yavruları kaç gün sonra ölür?

12.yabani tavşanda olup da çok az memelide olan özelik nedir?

13.köpeklerde jenin hamileliğin kaçıncı gününde oluşur?

14.Köpeklerde parmaklar tırnaklar hamileliliğin kaçıncı gününde oluşmaya başlar?

15.köpek doğumdan kaç gün sonra havlamaya başlar?

16.köpeklerde ter  bezi neden yoktu?